0118-592973 info@boonepolder.nl

Vrouwenpolder

Aan de voet van de Oosterscheldekering ligt het dijkdorp Vrouwenpolder. Het ligt midden tussen de Noordzee en het Veerse Meer en het grenst aan natuurpark Oranjezon. Het ligt aan de doorgaande N57 waardoor het een prima uitvalsbasis is voor een bezoek aan Domburg, Middelburg of havenstad Vlissingen. Of een dag winkelen in Rotterdam.

Het dorp in de punt van Walcheren is rond 1300 ontstaan in een net ingepolderd gebied. Het heeft haar naam te danken heeft aan een mysterieus schilderij van Maria; deze madonna werd Onze-Lieve-Vrouwe van de Polder genoemd. Het dorp heeft lange tijd een grote rol heeft gespeeld als bedevaartsoord vanwege wonderen die in het dorp plaatsvonden.
In 1588 werd Fort Den Haak gebouwd om de ingang van het Veerse Gat te dekken. Het fort is in 1809 verwoest, er is alleen nog een lege vlakte te zien.

In de 14e eeuw werd een kapel tot parochiekerk verheven van het dorp Niepolre. De kerk was gewijd aan Maria, waar het dorp later naar vernoemd is. De kerk raakte beschadigd tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De kerk is daarna weer opgebouwd met overblijfselen van de oude muren.

Vrouwenpolder heeft zich als een echt toeristendorp ontwikkeld. Watersporters, badgasten, maar ook de Zeeuwen zelf verblijven graag op de brede stranden bij het dorp. Vliegeraars en kitesurfers hebben er hun eigen hotspot. Vrouwenpolder heeft ook een aantal prachtige duiklocaties. Ook wordt er vanaf het brede zandstrand een scala aan actieve programma’s aangeboden, waarbij kitesurfen en SUP centraal staan.

In het dorp Vrouwenpolder is een supermarkt, bakker, fietsenmaker, leuke toeristen winkeltjes en er zijn diverse restaurants aanwezig.

Tussen het dorp en de Oosterscheldekering in, ligt Deltapark Neeltje Jans. Het attractiepark laat onder meer alles over de Deltawerken zien. Je kunt ook zelf de windkracht ervaren die de Zeeuwen hebben gevoeld tijdens de Watersnoodramp in 1953. Of spetteren in de waterspeelplaats of Aquasplash.

Hier vlakbij ligt ook Viskwekerij Neeltje Jans. Hier worden hang- en bodemcultuur mosselen gekweekt. De familie Schot opende er ‘Proef Zeeland’, waar je de mosselen direct kunt proeven.

Tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder ligt het 400 hectare grote duingebied Oranjezon. Dit natuurgebied deed ooit dienst als waterwingebied, voor de drinkwatervoorziening op Walcheren.
Vrouwenpolder ligt aan de rand van het Veerse Meer. De plek voor watersporters, maar ook de plek om op een terras aan te schuiven. Je eet hier vis en schaaldieren direct uit zee.

In de zomermaanden is er iedere woensdag een toeristische markt in het centrum van Vrouwenpolder. Het seizoen wordt altijd traditioneel ingeluid met de Vrouwenpolderse Dagen. Drie dagen met muziek, markt en elke avond feest in de grote tent op het dorp. Kijk voor deze en andere evenementen in de evenementenkalender.